nedelja, 17. november 2013

Tržnici z zlatom in začimbami



V osrčju starega dela Dubaja - Deire, se nahaja kar nekaj velikih tržnic. Najbolj poznana je tržnica z zlatom (Gold Souk) in najboljši čas za obisk le te je pozno popoldne, ko je nabito polna, predvsem s turisti. Pravijo, da naj bi bilo na tržnici za okoli 10 ton 18, 21 ter 22-karatnega zlata, vendar naj bi bilo to zlato še vedno cenejše kot npr. pri nas v Evropi.

Poleg zlata pa številne izložbe ponujajo tudi ostale plemenite kovine okrašene z dragimi kamni. 

  {Izložba z zlatom}.


Ker me tržnica z zlatom kaj preveč ne gane, se raje odpravim na tržnico z začimbami (Spice Souk) iz Indije, Pakistana in drugod. Najraje nakupim vanilijeve stroke, za Jureta odlične začinjene indijske oreščke ter mandlje, čokoladne kamenčke, itd. Tržnice definitivno ne smeš zapustiti brez nakupa vsaj enega čudovitega kašmirjevega ali svilenega šala!  

Moški, pred obiskom se dobro pripravite na potrpežljiva težka pogajanja o ceni, ženske pa odmislite vse poglede Pakistancev ter Indijcev. In verjemite, teh ni malo. 

Tržnice obišče zelo veliko (denarja polnih) Rusov, tako, da vedno ko slišijo nas govoriti slovensko, mislijo, da smo Rusi in zato nam avtomatsko pripadajo najvišje cene njihovih izdelkov :)








3 komentarji:

  1. na tržnico začimb me boš pa peLjaLa ko pridem ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obvezno! Mam tud že svojega prodajalca pri katerem dobim popust za redno stranko ;)

      Izbriši