ponedeljek, 22. julij 2013

Poletno smučanje


Poleti ali pa pozimi, ne glede na letni čas je v Dubaju vedno sneg. Ja, ena od tistih stvari po čemer je mesto poznano in privablja turiste. Torej sredi poletja in puščave je možno tudi smučanje in to na -4°C. Precej fascinantno, če upoštevamo, da je zunanja temperatura tudi okoli 50°C. Če koga zanima več o Ski Dubai oz. kako so lahko zagotovili ustrezno izolacijo si lahko pogleda tale video.

Ob tej priložnosti bi se zahvalila vsem prijateljem, ki ste nama omogočili to izkušnjo in obujanje spominov na zimske dni! HVALA! :)

Izkoristila sva lep sončen dan in se odpravila v Emirates Mall katerega sestavni del je tudi Ski Dubai. Ob vhodu so nama dali "klubska" oblačila, ki vključujejo hlače, jakno, nogavice in opremo: pancarje in smuči, z izjemo rokavic in kape.
Ob opazovanju vseh smučarjev, med katerimi so bili tudi nekateri v kratkih rokavih, sva se vseeno odločila, da se oblečeva v vse kar sva prinesla in Slovenije in bova tako sigurno na toplem. Bolje več kot premalo. No, po dveh urah smučanja sva ugotovila, da se teh -4°C popolnoma nič ne razlikuje od tistih v Alpah in sva si lahko le želela, da bi imela kakšen kos obleke več na sebi.

Ne glede na vse je bilo smučanje "sredi puščave" res zanimiva izkušnja in prav zagotovo nekaj kar zelo prija v teh prevročih poletnih dneh (Sej, potem bova pa spet bolna...:)).

Še nekaj utrinkov:





1 komentar: