ponedeljek, 2. december 2013

Fujairah
Fujairah je še eden izmed sedmih emiratov ZAE. Nahaja se približno uro in pol stran od Dubaja in je edini emirat, ki meji na Omanski zaliv. Vseh ostalih 6 emiratov namreč meji na Perzijski zaliv.

Jure večino časa preživi tukaj saj se tu nahaja njegova služba.Fujairah se definitivno ne more kosati z Dubajem, saj je ta bolj podobna vasi kot mestu. Tu se nahaja najstarejša mošeja v ZAE, ki je bila zgrajena leta 1446, sama zgodovina mesta pa sega tja v obdobje pred Kristusovim rojstvom.  

Tu se naj bi nahajale najlepše plaže v ZAE, vendar nama te čudovitosti do sedaj še ni uspelo odkriti. Juretu je po enem samem skoku v vodo uspelo "odkriti" nafto. V vodi se mu je na noge nalepil katran, da ne govorim o posledično uničenih flipflopih in o tem s kakšnim veseljem je s katranom na nogi stopil doma v kad... Moški pač :) 

Z ribanjem kadi sem imela toliko dela, da kar se mene tiče sva s plažami v Fujairah zaključila. Nevihte so v Fujairah zelo pogoste. Tako, da naju niso presenetile obilne količine dežja, ki so padle v zelo kratkem času, saj Fujairah obdaja veliko gora. Temperature so se iz krepkih 30°C kaj hitro spustile na neverjetnih 18°C(!) in na poti domov so iz gora tekli potoki vode. 


V Dubaju pa naju je tako kot ponavadi pozdravil sonček... :)
Ni komentarjev:

Objavite komentar