četrtek, 5. september 2013

Sirni, mesni ali špinačni?


"Mam prjatla, ime mu je Ranko, da bi jedu burek je oropal banko." ;)

Burek, lepo prosim! Sredi Dubaja. Mogoče se sliši nemogoče, ampak... dejansko je mogoče :) V trikotni (Srbski) obliki. Najboljši burek ever!! "From OUR Homeland" imajo zapisano na spletni strani pekarnice. 

Burek prodajata in pripravljata dva Srba (eden strasten navijač Crvene Zvijezde, drugi Partizana) s pomočjo nekaj Filipincev. Burek pripravijo za vsakega posebej. Pokličeš, naročiš in prideš ponj čez cca. 20 min ali pa ti ga dostavijo brezplačno na dom. Po želji. Pekarnica je odprta do 8ih zjutraj pa tja do 10. ure zvečer. 

In medtem ko čakaš na svoj burek obstaja velika možnost, da v pekarno čisto slučajno uleti še kakšen Balkanec. Nič nenavadnega :)

{Mesni burek na prvem pokušanju}.

 {Drugo pokušanje: ne vem zakaj je bil ta burek zvit v rolico in ne v trikotnik,
ampak vseeno je bil tako dober, da se ti sline pocedijo ;)}.

{Zame seveda sirov. Za Jureta mesni!}.


3 komentarji:

  1. Daša, mi zaupaš kako se imenuje ta pekarnica in kje se nahaja? Midva bi tudi burek. :D
    Mislim, saj se tudi nad humusom in shawarmo ne pritožujeva, ampak burek je burek. Hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rolling pin bakery and café. Najdeta ga v JLT-ju. Cluster H, Concorde tower.
      Joooj ne govori. Če bi blo po moje bi živela sam od humusa, shawarme in bureka. Ajde, pa da ne bom lih skromna... obvezno še pizza, hamburger in polno french friesa. Moj popoln jedilnik ;) Pa pol še ena orng sladička, ker za to se pa vedno prostor najde :D

      Izbriši
    2. Ooo hvala! :) Dinotova mami sicer naredi najboljši burek na svetu, ampak zdaj nimava izbire in bova šla probat kakšen je tukaj! :D
      Hahaha te pa čisto razumem ja. Tudi jaz bi lahko živela od približno enakih stvari. Dodam še pašto. In hektolitre sladoleda. No, ampak saj to itak paše pod sladico. ;)

      Izbriši