sreda, 15. januar 2014

The Wolf of Wall Street



Volk z Wall Streeta je biografska črna komedija, režiserja Martina Scorseseja, o vzponu in padcu nekdanjega borznega posrednika in prevaranta Jordana Belforta. Nekateri ste si ga že ogledali, če ne zaradi Scorseseja ali Dicapria potem zaradi Katarine Čas. Midva sva tudi imela namen, ampak nama trenutno še ni uspelo priti do kina. 

Filmi v ZAE so cenzurirani skoraj do najmanjše podrobnosti. Se zna zgoditi, da iz filmov izrežejo mnoge kadre, s piskom ali tišino pa "prekrijejo" kletvice. Eden izmed izrezanih kadrov v filmu Volk z Wall Streeta je (na žalost) tudi tisti v katerem nastopa Katarina. 


Tukajšnja verzija filma je od originalne verzije krajša za kar 45 min! In zanimivo, da so se ga sploh odločili predvajati glede na to, da se je zapisal v Guinessovo knjigo rekordov kot celovečerec z največkrat izgovorjeno besedo "fuck". V filmu naj bi se pojavila kar 546 krat. 

Gledalci pa so pred začetkom filma o vsem tem tudi obveščeni: "Dear customers, kindly be informed that the movie The Wolf of Wall Street contains muted words, and some scenes have been removed as they were not considered suitable".

In to sploh ni prvi film, ki so ga cenzurirali na tak način. Mnoge filme z vsebino, ki ne ustrezajo kulturnim vrednotam ZAE, ne predvajajo. Eden izmed takih filmov je bil tudi film The Girl with the Dragon Tattoo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar