sreda, 1. januar 2014

Fruit and vegetable market


Še ena tržnica, ki se nahaja kakšne pol ure stran od naju. Sredi industrijske cone. Zahodnjaka skorajda ne srečaš. In ni pogojev, da bi se sama odpravila sem.



Sprva sva bila malo skeptična, na koncu pa navdušena. Že na vhodu sva dobila svojega Pakistanca, ki je za nama vozil korolco v katero sva dajala kupljeno sadje in zelenjavo.

{Fantje s korolami čakajo na kupce}.

Cene pa tako nizke, da je bilo kar smešno. Glede na to, da v Dubaju skoraj največ denarja zapraviva za hrano, še posebej za sadje in zelenjavo, ki je daleč od poceni, sva tukaj kupovala kot nora. 


Posebnost je samo ta, da ne moreš kupiti sadja po kosih, ampak lahko vzameš samo celo gajbico. 


Po parih mesecih sva jedla tisti pravi domači paradižnik. In ko delam paradižnikovo juho je juha lepe rdeče barve in ne rumene kot ponavadi ko kupim paradižnik v trgovini. 

Napolnila sva skoraj celo korolco, za vse skupaj pa dala okrog 100 dhs (20€). V trgovinah bi za vse to dala krepko čez 100€. 
Seveda je bilo za naju vsega preveč, zato sem doma naredila svoje gajbice, jih napolnila s sadjem in zelenjavo ter jih razdelila prijateljem. 

Kot je rekel pokojni Matjaž Tanko: "Vse je treba deliti v življenju, od veselja do žalosti, od solz do smeha. Od iskanja do najdenja. Od vzponov in padcev do porazov in zmag. Deliti je treba tudi ljubezen in na koncu tudi življenje."

Ni komentarjev:

Objavite komentar