torek, 6. avgust 2013

Drevo ob cesti ali cesta ob drevesu?


Pogrešam dolge ture s kolesom! Tega enostavno ne moreš nadomestiti s kolesom v fitnesu ali trenažerju. Misel mi je ušla proti Črni Gori in turi, ki sva jo z prijateljem B. naredila lani (hm, morda celo že predlani?!) od Novega mesta do Budve (skupaj 713 km). Kakor koli, čutil sem da je čas, da grem na kolo. Ven. Meseca Avgusta. Ob 16.15. V sončnem vremenu. V prijetnih 41°C. In sem šel.


Okolica Dubaja (lepši izraz za "sredi puščave") se ponaša s posebej za kolesarje narejeno in urejeno progo. Krog v razdalji 50km + t.i. stick 18km v eno smer. Kar lepa turca, če so pogoji ugodni (beri: malo nižja temperatura). V celoti sem jo odvozil enkrat. V bistvu sem tudi samo enkrat bil na kolesu od kar sem priletel v Dubaj. In sedaj drugič. Tokrat je bil cilj 50km oz. 1 krog.


Že ko sem parkiral avto na popolnoma praznem parkirišču, kjer je ponavadi težko dobiti parking, mi je bilo jasno kakšna je situacija. Ob tej uri in temperaturi sem bil več kot očitno edini kandidat, da se spopadem s progo. Ampak ker sem se ravno že načrtno pripeljal 30km do štartne točke, sem se vseeno spravil na kolo in štartal. 

Ko sem po 28 minutah ugotovil, da sem spil že 1 liter tekočine (od skupaj 1,5 litra) in s pridruženo mislijo, da če mi poči zračnica nikakor ne morem računati na nikogar, da bi mi pomagal, sem se odločil, da je čas da grem kar lepo nazaj proti avtu. Veter v prsa in sem šel. 


Tale je pa epska! :)


Mislim, da ob tej uri ne grem več na kolo v teh krajih. Sedaj mi je jasno ko so mi triatlonci iz TriDubai govorili, da ponavadi štartajo okoli 3h ali 4h. Zjutraj! Oz. bolje rečeno ponoči. Glede na izkušnjo bi rekel, bolje ob 3h zjutraj kot popoldne! Bom pa poročal kako bo ko se jim naslednjič pridružim.

Ni komentarjev:

Objavite komentar